ÖRÖK KANCELLÁROSOK

Papp Peter foto

Papp Péter
(1973-2022)

Papp Péter, barátunk és kollégánk, a Kancellár.hu Zrt alapító vezérigazgatója az érettségit követően az ELTE-n programozó matematikusként végzett. Egyetemi tanulmányait követően kisebb a pénzügyi szektorban tett kitérő után, az informatika területén töltött be több cégnél vezetői pozíciót.

2002-ben úgy döntött, hogy régóta dédelgetett tervét megvalósítva alapít egy platform, gyártó és termék független kizárólag információbiztonsággal foglalkozó gazdasági társaságot. Ez a cég lett Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság.

Péter terve valósággá vált és a Kancellár.hu Kft. a Deloitte felmérése alapján egymás után két alkalommal 2008-ban és 2009-ben is egyike volt az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-európai technológia cégnek. A Kancellár.hu Kft. növekedése töretlen volt, amely növekedést a Kancellár.hu Zrt-vé alakulás is jól jelzett.

Péter fontosnak találta, az információbiztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztést és tudatformálást, számos helyen adott elő ezekben a témákban majd átvette és átformálta a Hacktivity Kft-t, mellyel létrehozta a régió egyik legtekintélyesebb információbiztonsági konferenciáját.

Felelősséggel gondolt a jövőre, és kiemelt jelentőséget tulajdonított a párbeszédnek és a gondolatok cseréjének, e felelősség jegyében egy sikeres TEDx előadást követően, társaival megalapította a TEDxDanubia Nonprofit Kft-t, mellyel évekig unikális keretet biztosított a TEDx előadásoknak Magyarországon.

Péter 2022 szeptember 18-án rövid súlyos betegség következtében elhunyt. Álmait már nélküle kell megvalósítanunk.

Búcsúztatja felesége, lánya, szülei, testvére, rokonai, barátai, kollégái, a Kancellár.hu Zrt és az Areus Zrt dolgozói.

Pepe, nyugodj békében!